podia

Zowel proza als poëzie van mijn hand vond een weg naar internetpodia, zoals Krakatau, naar kranten en tijdschriften (waaronder meerdere Turkse literaire tijdschriften, zoals Güncel Sanat). Maar ook in verschillende papieren bundels is mijn werk te lezen. Zo staat mijn poëzie in Land der horizonten – Dichters in de Prinsentuin 2013, een internationale bloemlezing. Ook werd mijn werk opgenomen in de bundel Goudlicht en avondschijn – De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2017.

Sinds vier jaar ben ik fysiek ook op het podium te vinden. Ik stond met mijn gedichten op de planken van onder andere het Nederlands Dichters Podium, Muziek en Poëzie bij Asher aan de Schie, LiteRAR en Muziek, de OBA, Japoezzziea, VERS, Dichtersfeest Eindhoven, Literair Trefpunt Brielle, het Witte Kerkje Maassluis (Week van de Cultuur) CultuurCafé, Ongehoord! Rotterdam, Juni Gedicht Amsterdam, Podium Binnenstebuiten, Poëzie Gaat Door in Den Haag, Literair café De Mooie Woorden, het Augusta Peaux-festival, festival Fabriek Magnifique, Literair festival Het VerhAal, en op poëziefestival Dichters in de Prinsentuin (eerste internationale editie: Land der Horizonten).

Van oktober 2014 tot februari 2015 heb ik me, op uitnodiging, bijna vier maanden lang in de Literaire Residentie Sluis gewijd aan het schrijven van mijn eerste bundel. De komende tijd zal eveneens grotendeels in het teken van die bundel staan. Maar er liggen zeker ook nog andere mooie projecten en optredens in het verschiet.

Ik heb door omstandigheden de laatste tijd wat minder gedicht en opgetreden dan ik wilde. Vier maanden geleden onderging ik een zware hersenoperatie. Maar de poëzie is gelukkig nooit echt geweken, hoe stil het misschien ook was.

Ben je organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht van mij? Dan kun je hierover, én over tarieven, contact met me opnemen via het contactformulier.

Sabine

Om te delen