agenda

LEES MEI FESTIVAL – 10 MEI 2018

Lees Mei is, sinds 2010, een jaarlijks leesfestival waarbij op Hemelvaartsdag Herman Gorters lange gedicht Mei (1889) ten gehore wordt gebracht. Een estafettelezing waarbij schrijvers, dichters, kunstenaars, acteurs, muzikanten en filmmakers ieder zo’n 50 regels voordragen.

Het gedicht Mei van Herman Gorter telt bijna 5000 versregels (zo’n 150 boekpagina’s). Bijna iedereen kent de eerste zin ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’. Een gedicht van zo’n omvang is een bijzondere tegenhanger van de huidige tijd waarin alles kort en snel moet zijn. Lees Mei werd een Hemelvaartsdagtraditie, een jaarlijkse ode aan de poëzie.

Er zijn inmiddels zeven edities geweest, telkens met honderd nieuwe voorlezers. Hoewel, er zijn een paar vaste voordragers: A.L. Snijders, Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek. Dit jaar mag ik me in een mooie rij namen voegen

 

Ben je organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht van mij, dan kun je hierover, én over tarieven, contact met me opnemen via het contactformulier op deze site.

Sabine

Om te delen