agenda

Opening Hoge Luchten, schatten uit het Rijks

Hoge Luchten, schatten uit het Rijks is de derde in een reeks van vier reizende exposities over aarde, water, lucht en vuur, die zes musea maken in samenwerking met het Rijksmuseum. De expositie reist langs de stadsmusea in Harlingen, Zutphen, Bergen op Zoom, Gouda, Venlo (vanaf de volgende, vierde, tentoonstelling: Hete Vuren) en Hoorn

Een selectie van 40 schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum vormt de kern van de prachtige tentoonstelling Hoge Luchten. Een lust voor het oog. Prachtige vergezichten van grote meesters uit drie eeuwen, maar ook veel intieme stadsgezichten.

Van 27 november 2021 t/m 20 maart 2022 is de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zutphen te zien, samen met enkele pronkstukken uit de eigen collectie.

De expositie wordt begeleid door een fraaie catalogus waarin alle schilderijen zijn afgebeeld. 

Ik ben gevraagd een poëtische bijdrage te leveren aan de officiële opening van deze boeiende expositie in Zutphen, op zaterdag 27 november. Vincent Kramer zal daarbij, spelend op de hang, voor muziek zorgen. Het betreft een besloten bijeenkomst, maar je bent natuurlijk zeer welkom om op een later moment de tentoonstelling te bezoeken.

Voor meer informatie over deze bezienswaardige tentoonstellingsreeks klik hier. En onder deze link kunt u uw bezoek (datum en tijdsslot) aan Musea Zutphen reserveren.

Presentatie van Het Liegend Konijn

Het Liegend Konijn, tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie, brengt onder redactie van Jozef Deleu twee keer per jaar – in april en oktober – een gevarieerd beeld van onze actuele Nederlandstalige poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. De meewerkende dichters vormen een bont gezelschap van jonge debutanten, rijpe poëten en oude meesters. Diversiteit en respect voor uiteenlopende poëtica’s liggen aan de basis van een unieke mix waardoor ieder nummer een kleurrijke waaier biedt van onze hedendaagse poëzie.

Op zondag 24 oktober wordt om 15.30 uur het nieuwste nummer van Het Liegend Konijn gepresenteerd bij onafhankelijke boekhandel Bosch&deJong in de bruisende Fenix Food Factory op Katendrecht in Rotterdam. Dichters uit dit nieuwste nummer (waaronder ik) zullen dan voordragen.

Je bent welkom daar bij te zijn.

Zondag 24 oktober 15.30 – 17.30 uur.
Inloop om 15.00 uur. 
De boekwinkel is geopend tot 19.00 uur.

Bosch&deJong boekverkopers
in de Fenix Food factory
Nico Koomanskade 1025 (Fenix I, onder Conny Jansen Danst)
Rotterdam

Houd er rekening mee dat die dag de Marathon van Rotterdam plaatsvindt, waardoor het tot een uur of 3 erg hectisch is in het centrum. De metro’s rijden gewoon, met uitzondering van station Leuvehaven, dat is tot 15 uur afgesloten. Zie ook https://www.nnmarathonrotterdam.nl/info/event-info/

Met de auto komen? Het kan zeker, maar neem dan de tijd.

Als je met de trein komt: Metro vanaf Rotterdam CS is het snelste: D of E naar Slinge of de Akkers: uitstappen bij Wilhelminaplein, daar de aanwijzingen volgen naar Lantaren/Venster (onder het kruispunt door met de loopband), en daarna langs het water aan je linkerkant doorlopen tot je daar de voetgangersbrug naar Katendrecht ziet. Direct aan de overkant daarvan is het links, op de hoek onderin het gebouw.

Als Wilhelminaplein te druk is, kun je een halte later uitstappen, bij RIjnhaven. en daar Katendrecht oplopen, tussen de bomen door (of bus 77 nemen richting SS Rotterdam, tot halte Lombokstraat). Katendrecht is een schiereiland, en wanneer je de laan met bomen volgt zie je uiteindelijk de loodsen (de onze met nieuwe appartementen erop) aan je rechterhand liggen, aan het water.

Het oktobernummer is vanaf 20 oktober verkrijgbaar in de boekhandel. Je kan het tijdschrift ook hier bestellen.

Het Liegend Konijn 2021/2

Ben je organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht? Dan kun je me een bericht sturen via het contactformulier.

Sabine

VOLG MIJ HIER: