agenda

Dichters in de Prinsentuin

Dit jaar zou ik voor de tweede keer optreden tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin. Het festival waar je zittend in het gras kunt genieten van gedichten.

Toen dat door de coronacrisis niet zoals gepland kon doorgaan, is gezocht naar een alternatieve opzet van het festival. Inmiddels is die alternatieve invulling bekend. Zo zal er een Festival op Papier verschijnen als special bij De Groene Amsterdammer en wordt het via de app VERS mogelijk om gedichten te beluisteren in de Prinsentuin en de Groninger ommelanden, zodat publiek een eigen festival en poëzieroutes samen kan stellen. Daarnaast biedt een Festival in een Doos allerlei poëzieverrassingen voor een poëziefestival thuis. Vrijwel alle dichters uit de oorspronkelijke opzet, meer dan 60,  leveren een bijdrage.

Om het festivalgevoel vast te houden worden de activiteiten zoveel mogelijk gestart in het oorspronkelijke festivalweekend, 10 t/m 12 juli 2020. Rondom het hart van het alternatieve festival, het festivalmagazine, de app waarmee gedichten kunnen worden beluisterd op knooppunten van het fietsknooppuntennetwerk en het “Festival in een doos”, zullen nog allerlei (online)activiteiten georganiseerd worden.

 

 

Holocaustmonument Levenslicht van Daan Roosegaarde

Vanaf 22 januari is het indrukwekkende interactieve Holocaustmonument Levenslicht van Daan Roosegaarde 12 dagen lang te bezichtigen in het torenportaal van de Zutphense Walburgiskerk.

Tot en met 2 februari (met uitzondering van zondag 26 januari) zal daar dagelijks om 19.30 uur een herdenkingssamenkomst plaatsvinden met muziek en poëzie, waar ik ook dagelijks een bijdrage aan mag leveren.

Voor meer informatie klik hier.

 

Voordracht in Dat Bolwerck

Op woensdagavond 29 januari zal ik voordragen in het mooie Dat Bolwerck te Zutphen.

 

Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112 Zutphen
Aanvang 20.00 uur
Toegang €3

 

Letterlijk vrouwen en …

Op 8 maart zal ik een poëtische bijdrage leveren aan Letterlijk vrouwen en …
In het kader van Internationale Vrouwendag, met als thema: vrijheid.

Meer informatie volgt.

 

De komende weken zal de agenda flink aangevuld worden. Dus neem af en toe een kijkje om op de hoogte te blijven.

Ben je organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht? Dan kun je me een bericht sturen via het contactformulier.

Sabine

 

Om te delen