op begane grond

Soms duurt het een leven voordat iemand zijn plek vindt en daadwerkelijk kan wortelen.

Dat ook ik daar lang voor nodig heb gehad is een feit. Hoewel ik altijd een dichter ben geweest, begon ik enkele jaren geleden pas met het schrijven van poëzie. Het is mijn manier van omgaan met de wereld in en buiten mij. Een wereld die zich moeilijk laat vatten. Op papier kan ik haar benaderen en soms aanraken, of juist afstand van haar nemen. Ik doe dat op begane grond – in elke zin van het woord – waar het goed toeven is en waar het leven voelbaar resoneert.

In poëzie ligt het middelpunt voor mij. Mijn kern. Daar wil ik zijn.

Deze website voorziet in namiddagzon. Hier schuif ik een steeds wisselende selectie van mijn werk naar voren in een streep licht. Je bent meer dan welkom zo nu en dan te komen kijken. Hier, of op een van de andere podia waar ik te lezen, te horen en te zien ben. In de agenda kun je terugvinden waar ik de komende tijd zal voordragen.

Van oktober 2014 tot februari 2015 heb ik me, op uitnodiging, bijna vier maanden lang in de Literaire Residentie Sluis gewijd aan het schrijven van mijn eerste bundel. Door onder meer een grote hersentumor, en als gevolg daarvan een dito hersenoperatie in het afgelopen jaar, heeft het werken aan die bundel daarna helaas min of meer stilgelegen. Maar inmiddels is het bundelschrijven weer volop hervat. De komende tijd zal grotendeels in dat teken staan.

Ben je organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht? Of ben je als bedrijf of particulier zijnde op zoek naar een gedicht op maat? Dan kun je hierover, én over tarieven, contact met me opnemen via het contactformulier.

 

Sabine

Om te delen