op begane grond

Soms duurt het een leven voordat iemand zijn plek vindt en daadwerkelijk kan wortelen.

Dat ook ik daar lang voor nodig heb gehad is een feit. Hoewel ik altijd een dichter ben geweest, begon ik vier jaar geleden pas met het schrijven van poëzie. Het is mijn manier van omgaan met de wereld in en buiten mij. Een wereld die zich moeilijk laat vatten. Op papier kan ik haar benaderen en soms aanraken, of juist afstand van haar nemen. Ik doe dat op begane grond – in elke zin van het woord – waar het goed toeven is en waar het leven voelbaar resoneert.

In poëzie ligt het middelpunt voor mij. Mijn kern. Daar wil ik zijn.

Deze website voorziet in namiddagzon. Hier schuif ik een steeds wisselende selectie van mijn werk naar voren in een streep licht. Met de vastbesloten blik op groei. Je bent meer dan welkom zo nu en dan te komen kijken hoe dat groeien me vergaat. Hier, of op een van de andere podia waar ik te lezen, te horen en te zien ben.

Van 27 oktober tot februari 2015 verbleef ik, op uitnodiging, in de Literaire Residentie Sluis om hard aan mijn bundel te werken.

Vier maanden geleden onderging ik een zware hersenoperatie. De poëzie is gelukkig nooit echt geweken, hoe stil het misschien ook was. Mijn reis is nog niet af. En ik ben zo veel mogelijk bezig woorden te zoeken en te vinden. Net als voorheen. Sterker dan voorheen. Het is wat ik het liefste doe.

Ik ben er klaar voor om weer op de planken te staan. Er zijn al weer wat optredens in het vooruitzicht. Daarover is meer te vinden in de agenda op deze site.
En ben jij organisator van een mooi podium en geïnteresseerd in een voordracht van mij? Dan kun je hierover, én over tarieven, contact met me opnemen via het contactformulier.

Ben je docent, en wil je een gastles ‘poëzie in de praktijk’ in jouw klas. Dat kan. Je leest er hier meer over.

Voor wie geïnteresseerd is in een gedicht van mijn hand op maat. Ik ga graag voor jou aan het werk. Lees hier over mijn schrijven in opdracht.

Sabine

Om te delen